Overfladebehandling med Plasmabehandling eller Coronabehandling

Overfladebehandling af materialer med lav overfladeenergi er nødvendig forud for limning, tryk, print og belægning. Plasma og Corona behandling forbedrer vedhæftning og befugtningsevnen ved at modificere overfladestrukturen ved hjælp af en udladning af højspænding. Højspænding anvendes også i lækagetest for at opnå forbedret kvalitetskontrol.

Overfladebehandling er nødvendig pga. lav overfladespænding

Stigende brug af plastmaterialer såsom polyolefiner, PE, PP, PS, PC, PTFE og EPDM i fremstillingsindustrien fremmer behovet for overfladebehandling. Plastmaterialer er lette at ekstrudere, blæse- og sprøjtestøbe, hvilket gør det rentabelt for fabrikanterne at anvende disse syntetiske materialer. Ulempen ved plast er dårlig vedhæftning og vedhæftningsevne som følge af lav overfladespædning, hvilket gør det vanskeligt at vedhæfte og dekorere materialet.

Plasma og Corona overfladebehandling ændrer overfladens struktur

Plasma og Coronabehandling ændrer overfladens egenskaber ved at bryde de molekylære bindinger på substratoverfladen, hvilket øger overfladeenergien. Større overfladeenergi giver forbedret vedhæftning og muliggør limning og udsmykning med varige resultater.

Plasmabehandling og Coronabehandling bruges ikke kun ved overfladebehandling af plast, men er også effektive ved metal, glas, kompositmaterialer og keramiske materialer. Plasmabehandling bruges også som en rensningsproces for at fjerne organisk forurening fra plast, gummi og metal overflader.

Plasma- og Coronasystemer er integrerede i fremstillingsindustrien

Systemer med plasma- og Coronabehandling anvendes i produktionen i en bred vifte af industrier såsom bilindustrien, medicinsk udstyr, elektronik, kabler og rør, skum og emballageindustrien.

Brugen af Plasmabehandling i bilindustrien er voksende på grund af øget anvendelse af plastmaterialer i produktionen af interiør og eksteriør til biler. Vakuum-plasmateknologien er effektiv på grund af den hurtige behandlingstid og den ensartede behandling. Atmosfærisk plasmabehandling gør det muligt at behandle specifikke områder, selv dem, der er vanskelige at nå. Tantec er i absolut verdenseliten, når det drejer sig om 3D plasmabehandling af produkter.

Corona Behandling af medicin-tekniske produkter garanterer en sikker og højkvalitativ forarbejdning af produkterne. En høj grad af kvalitet er vigtig i behandlingen af medicin-tekniske produkter, og plasma- og Coronabehandling opfylder kriterierne hovedsagelig på grund af muligheden for høj kontrol og præcision.

Lækagetest er et veldokumenteret og yderst effektivt redskab til forbedret kvalitetskontrol i proceslinjer til tredimensionelle plastemner og metoden anbefales til fremstilling af medicin-tekniske produkter.

Overfladebehandling med Plasma- og Coronabehandling er omkostningseffektiv

Plasma- og Coronabehandling er omkostningseffektiv og kan nemt integreres i en eksisterende produktionslinje, hvilket giver hurtig behandling. Teknikken skader ikke materialet og tilbyder producenter en miljøvenlig løsning, da der ikke anvendes kemiske stoffer i forbindelse med behandlingen.

Kundetilpassede og standardsystemer fra Tantec A/S

Hos Tantec udvikler vi både standard- og kundetilpassede Plasma og Corona overfladebehandlingssystemer. Vores kernekompetence er behandling af 3D dele, og vores systemer er udviklede til at imødekomme høje kvalitetskrav til jævn og ensartet behandling. Vi hjælper vores kunder med at vælge den mest egnede overfladebehandling for deres produkt og produktionslinje. Tantec A/S er ISO 9001 certificeret leverandør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *